Преди време в този блог имаше изображения в хедъра. На това място съм направил един склад от картинките, които слагах като шапка на страницата. Всички са изхабени, и затова са оставени на съхранение.

.

І. Закачалка за картинки:
01. Ето и първата шапка, която досади. С нея започнах. Към нея някога ще се върна.
02. Това е втората. В същия стил като първата, затова стоя кратко.
03. Това е третата. Тя е открадната от един концерт на Блуба Лу в Червената къща.
04. А пък тази отиваше много на блога, явно му липсва зеленото. Мисля съвсем скоро пак да я ползвам. Или поне да употребя зеленото.
05. И това раирано синьо не стои лошо. Това е последната картинка в пропорция 500 към 150, след това се увеличават (650 към 150), защото леко промених дизайна на блога.
06. Ето и първата по-голяма (650 на 150). Голяма и зелена.
07. Още една промяна. Картинките стават все по-широки, а последната от тесните е дървена.
08. Стоп…

.

ІІ. Статистика в картинки:
По-надолу представям статистика за всички страници, а не само за блога. Ползването на Google Analytics дава изключително много и разнообразна информация. Сигурно има и по-добри инструменти в мрежата, но за поддръжка на подобен аматьорски сайт и това (ми) е достатъчно.

1. Общ поглед
Една от функциите е наречена benchmark (въведена през 2008): т.е. отправна точка са множество други сайтове със сходен размер и тема, спрямо които човек може да разположи своя; Гугъл ги сравнява по шест показателя. Информацията е много полезна, защото се разкриват и илюстрират всякакви недостатъци (или предимства).

Данни за vidinsky.com - 2009

.

Данните за 2008 не обхващат цялата година – самата услуга беше въведена през февруари.
Тъй като обаче става дума и за процентни съотношения, все пак може да се направи сравнение с горната графика.

.

Данни за vidinsky.com - 2008

.

2. Браузери
Много любопитна ми се видя тенденцията при браузерите. Естествено – тя не може да бъде представителна извън този сайт; и все пак посоката е ясна. От една страна Internet Explorer видимо и стабилно губи монопола си през годините – 68.23%, 65.68%, 57.79%, 48.33% (а за 2010 вече е дори на второ място, но ще изчакам да приключи годината). Освен това хората, които ползват този браузер, се задържат като цяло по-малко на сайта…
И така, графиката показва две неща – класацията вляво е според времето прекарано във vidinsky.com, а „тортата“ илюстрира популярността на браузерите.

2009:
2009

2008:
2008

2007:
2007

2006:
2006

5 thoughts on “за сайта [в картинки]

  1. Картинката е първо впечатление за някой хора, а понякога и единствено:))) Дано складът отново да започне да се пълни!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.