Преди време в този блог имаше изображения в хедъра. На това място съм направил един склад от картинките, които слагах като шапка на страницата. Всички са изхабени, и затова са оставени на съхранение.

.

І. Закачалка за картинки:
01. Ето и първата шапка, която досади. С нея започнах. Към нея някога ще се върна.
02. Това е втората. В същия стил като първата, затова стоя кратко.
03. Това е третата. Тя е открадната от един концерт на Блуба Лу в Червената къща.
04. А пък тази отиваше много на блога, явно му липсва зеленото. Мисля съвсем скоро пак да я ползвам. Или поне да употребя зеленото.
05. И това раирано синьо не стои лошо. Това е последната картинка в пропорция 500 към 150, след това се увеличават (650 към 150), защото леко промених дизайна на блога.
06. Ето и първата по-голяма (650 на 150). Голяма и зелена.
07. Още една промяна. Картинките стават все по-широки, а последната от тесните е дървена.
08. Стоп…

.

ІІ. Статистика в картинки:
По-надолу представям статистика за всички страници, а не само за блога. Ползването на Google Analytics дава изключително много и разнообразна информация. Сигурно има и по-добри инструменти в мрежата, но за поддръжка на подобен аматьорски сайт и това (ми) е достатъчно.

1. Общ поглед
Една от функциите е наречена benchmark (въведена през 2008): т.е. отправна точка са множество други сайтове със сходен размер и тема, спрямо които човек може да разположи своя; Гугъл ги сравнява по шест показателя. Информацията е много полезна, защото се разкриват и илюстрират всякакви недостатъци (или предимства).

Данни за vidinsky.com - 2009

.

Данните за 2008 не обхващат цялата година – самата услуга беше въведена през февруари.
Тъй като обаче става дума и за процентни съотношения, все пак може да се направи сравнение с горната графика.

.

Данни за vidinsky.com - 2008

.

2. Браузери
Много любопитна ми се видя тенденцията при браузерите. Естествено – тя не може да бъде представителна извън този сайт; и все пак посоката е ясна. От една страна Internet Explorer видимо и стабилно губи монопола си през годините – 68.23%, 65.68%, 57.79%, 48.33% (а за 2010 вече е дори на второ място, но ще изчакам да приключи годината). Освен това хората, които ползват този браузер, се задържат като цяло по-малко на сайта…
И така, графиката показва две неща – класацията вляво е според времето прекарано във vidinsky.com, а „тортата“ илюстрира популярността на браузерите.

2009:
2009

2008:
2008

2007:
2007

2006:
2006

5 thoughts on “за сайта [в картинки]

  1. Картинката е първо впечатление за някой хора, а понякога и единствено:))) Дано складът отново да започне да се пълни!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.