Роботизиран и скициран от робот. Watch a robot draw your portrait

Гугъл Хром имат експериментална лаборатория с пет интересни проекта.

Единият от тях се нарича Sketchbot и се състои в следното: роботи в Музея на науката (Лондон) скицират на живо върху пясък портрети на хора. Всеки човек по света може да се снима през Гугъл Хром и веднага след това да наблюдава (заедно с посетителите) как скициращият бот възпроизвежда образа в музея. Процесът се филмира, създава се едноминутен клип и после автоматично се качва във вашия Ютюб акаунт, така че само вие да го виждате. Разбира се, можете впоследствие да направите клипа публичен.

По време на скицирането виждате и самите посетители в музея – да обсъждат, снимат или просто да наблюдават процеса. Изпробвах експеримента няколко пъти и в крайна сметка реших да споделя този клип, в който самият аз изглеждам роботизиран, с антени.

Началната скица Скица върху пясъка

7 thoughts on “Роботизиран и скициран от робот. Watch a robot draw your portrait

  1. А нужна ли му е снимка? Да не би да прави едно и също, каквато и снимка да му пуснеш? Щото това прилича на теб почти толкова, колкото на всеки хуманоид.

  2. Да, нужна е снимка. Не, не прави едно и също. Рисунката на робота е точно копие на образа. Разбира се, човек може да манипулира самото снимане, за да се получи по-различен образ; както направих и аз.

  3. Но не може да се използва готова снимка, трябва да е направена в реално време, нали? Не ми работи камерата… Цялата среда на chromeweblab е страшно впечатляваща.

  4. Някой знае ли къде са файловете които се свалят, защото ми взе 4ГБ от твърдия диск?

  5. Не ми се е налагало да свалям този файл на харддиска. Но при смъкване най-вероятно е или в указаната от вас директория (по подразбиране), или във временните файлове (зависи каква ОС ползвате). Разбира се, файлът може да се открие лесно и с търсене (по размер или по дата).

  6. Ако познавате добре оригинала, в случая може да откриете и неговата автентичност. Въпреки разрошената коса, са мн характерни очите, носа и веждите. :)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.